In- en uitschakelen van testen van regels van Programmacontrole

Zo schakelt u het testen voor regels van Programmacontrole in Kaspersky Security Center in of uit:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Managed devices in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waartoe de relevante clientcomputers behoren.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Policies.
  4. Selecteer het noodzakelijke beleid en dubbelklik om de beleidseigenschappen te openen.
  5. Selecteer Security ControlsProgrammacontrole in het beleidsvenster.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Programmacontrole.

6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Controlemodus een van de volgende opties:
    • Denylist. Als deze optie is geselecteerd, staat Programmacontrole toe dat alle gebruikers programma's starten, behalve in gevallen waarbij aan de voorwaarden van de blokkeringsregels van Programmacontrole is voldaan.
    • Allowlist. Als deze optie is geselecteerd, staat Programmacontrole niet toe dat gebruikers programma's starten, behalve in gevallen waarbij aan de voorwaarden van de uitvoeringsregels van Programmacontrole is voldaan.
  7. Doe een van de volgende acties:
    • Als u het testen voor regels van programmacontrole wilt inschakelen, selecteert u de optie Regels testen in de vervolgkeuzelijst Actie.
    • Als u wilt dat Programmacontrole de opstart van programma's op computers van gebruikers beheert, selecteert u Regels toepassen in de vervolgkeuzelijst.
  8. Sla uw wijzigingen op.

Zo schakelt u het testen van de regels van Programmacontrole in of selecteert u een blokkerende actie voor Programmacontrole:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Security ControlsProgrammacontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik op de knop Geblokkeerde programma's of Toegestane programma's .

Hiermee wordt de lijst met regels van programmacontrole geopend.

4. Selecteer in het gedeelte Status de optie Testen.

Deze status geeft aan dat Kaspersky Endpoint Security altijd de opstart van programma's toestaat waarop deze regel van toepassing is maar informatie over de opstart van zulke programma's in het rapport registreert.

5. Sla uw wijzigingen op.

Kaspersky Endpoint Security blokkeert geen programma's waarvan de opstart is verboden door het onderdeel Programmacontrole maar stuurt wel meldingen over de opstart ervan naar de Administration Server. U kunt ook de weergave configureren van meldingen over regeltesten op de computer van de gebruiker.

Meldingen programmacontrole in testmodus